ProAgria Maitovalmennus 2018 - Tuotosseuranta ja jalostus 120 v

ProAgria Maitovalmennus 2018 - Tuotosseuranta ja jalostus 120 v

06.09.2018 - 07.09.2018

Päivien aikana on kolme semiaaria, Terveys ja hyvinvointi, Rehut ja ruokinta sekä Nurmiseminaari.

ProAgria Maitovalmennus kokoaa maitoalan edelläkävijät, asiantuntijat ja vaikuttajat tänä vuonna Tiedekeskus Heurekaan. Syyskuun 6.-7. päivien aikana juhlistamme Tuotosseurannan ja jalostuksen 120 vuotispäivää katsomalla eteenpäin ja pohtimalla, miten muun muassa ilmastomuutos ja digitalisaatio muuttavat toimintaympäristöämme. Miten ja millaista maitoa tuotetaan seuraavat 120 vuotta?
 
Päivien aikana on kolme seminaaria: Terveys ja hyvinvointi, Rehut ja ruokinta sekä Nurmiseminaari. Yleisön toiveesta paneudumme tänä vuonna syvemmälle ruokinnassa ja nurmentuotannossa, aina maaperään, vesitalouteen sekä kasvin ja eläinten ravinteiden tarpeeseen. Luvassa on myös kansainvälistä vertailutietoa, tällä kertaa suomalaisten tutkijoiden ja asiantuntijoiden kertomana ja Suomeen sovellettuna.
 
Seminaarien antia kiteyttävät paneelimaiset keskustelut, ja lisänäkökulmia tarjoaa päivien ajan minimessut.
Tule oppimaan, verkottumaan sekä vaihtamaan kuulumisia ja hyviä käytäntöjä. Tapahtuma on suunniteltu yhdessä verkostokumppaneiden Valion ja Faban kanssa.
 

Ilmoittaudu tästä!

Maitovalmennuksen hinnat löydät ilmoittautumislomakkeelta ennen varsinaista ilmoittautumistiedon lähettämistä. 

 

Torstai 6.9.2018 - Vastuullista hyvinvointia

Aamupäivä yhteinen, iltapäivällä rinnakkaisseminaarit: Terveys ja hyvinvointi tai Nurmiseminaari

Paikka: Tiedekeskus Heureka, Auditorio, Tiedepuisto 1, 01300 Vantaa, Tikkurila

             Pysäköinti- ja navigointiosoite: Kuninkaalantie 5, 01300 Vantaa, Tikkurila

 

9:00     Kahvia tarjolla

9:30     Tuotosseuranta 120 v - Pitkä historia tuo voimaa ja vahvuutta myös tulevaan, Sanna Nokka, ProAgria Keskusten Liitto

Tulevaisuus

9:50     Ilmastomuutos ja siihen varautuminen, Liisa Pietola, MTK

10:20   Maitoa vielä seuraavatkin 120 vuotta, Jarmo Juga, HY

10:50   Digitalisuus muutosvoimana, Kirsi Vidman-Hakola, Bisnes+

11:20   Keskustelu

11:40 - 13:00 Lounas, minimessut ja siirtyminen rinnakkaisseminaareihin. Voit valita joko Terveys ja hyvinvointi -seminaarin tai Nurmiseminaarin. 

 

Terveys ja hyvinvointi -seminaari

Paikka: Heureka Auditorio

Terveys - hyvinvoinnin ja kannattavuuden kivijalka

13:00   Näkyykö lehmien terveys ja hyvinvointi tuotantomäärissä? Olli Niskanen, Luke LetkaPlus-hanke

13:30   Terveyden hoitaminen palkitsee, motivoi ja tuottaa, Iris Kaimio, Emovet ja maitotilayrittäjä Anna Lappalainen, Mty Lappala, Siilinjärvi

14:15   Keskustelu

14:30   Kahvi

Malleja ulkomailta niin hyvässä kuin pahassakin - elämmekö lintukodossa?

15:00   Olemmeko sokeita lehmien ontumisille? Minna Kujala-Wirth, HY

15:30   Utaretulehdus on ongelma muuallakin, Päivi Rajala-Schultz, HY

16:00   Oivalluksia eri maiden karjamanagementistä - tavoiteltavat huiput ja varottavat sudenkuopat, Tiina Karlström, ProAgria Oulu

16:30   Keskustelu ja ständit

17:00   Päätös

19:00   Illallinen Heurekan Tiederavintolassa - etukäteen ilmoittautuneille

 

Nurmi-rinnakkaisseminaari

Paikka: Original Sokos Hotel Vantaa, Hertaksentie 2

Ravinteet nurmenviljelyssä

13:00   Forsforilannoituksen satovasteet nurmilla, Maarit Hyrkäs, Luke Maaninka

13:30   Niittojen ja ravinteiden (N ja P) saatavuuden vaikutukset nurmikasvien juurten kasvuun, Kati Knuutila, HY

14:00   Nestemäiset kierrätysravinteet, Petri Kapuinen, Luke

14:30   Lietelannan happokäsittelyllä typpi talteen, Karoliina Yrjölä, ProAgria Keskusten Liitto

14:50   Kahvi

Monipuolista nurmitutkimusta

15:15   Rehukattara nurmiseoksissa, Milla Välisalo, Lantmännen Agro

15:45   Mykotoksiinit säilörehussa, Arto Huuskonen, Luke 

16:15   Säilörehunurmen sadon määrän kaukokartoitus, Jere Kaivosoja, Luke

16:45   Keskustelu

19:00 Illallinen Heurekan Tiederavintolassa - etukäteen ilmoittautuneille

 

Perjantai 7.9.2018

Tuotosseuranta ja karjan jalostus 120 v

Rehut ja ruokinta

8:00     Kahvit

8:30     Arvoa asiakkaalle rehuketjussa, mutta kuka onkaan asiakas? Tuija Huhtamäki, ProAgria Keskusten Liitto

8:45     Rehujen ravintoarvo ja määrä lähtee maan kunnosta - Vesitalous tarkasteluun, Mikko Ortamala, ProAgria Etelä-Suomi

9:15     Peltojen ravinteet - rehun ravinteet -> terveys - yhteys ja sen edistäminen, Kirsi Järvenranta, Luke

9:45     Keskustelu ja tauko

10:15   Lypsylehmien rehun hyväksikäytön parantaminen jalostuksen avulla, Terhi Mehtiö, Luke

10:45   MaMa (Maidosta Maitoon) -hankkeessa havaittua -tietoisku ständill esillä olevasta asiasta, Anne Anttila, ProAgria Etelä-Pohjanmaa

11:00 - 12:15 Lounas ja ständit

Rehut nyt ja tulevaisuudessa

12:15   Kokemuksiani suomalaisesta maissisäilörehusta, Jouni Rantala, ProAgria Pohjois-Savo

12:45   Uusien asioiden, kuten maissin kokeilu innostaa, Antero Lähteenmäki, MTY, Rusko

13:15   Keskustelu ja tauko 

Ruoki pitoisuuksia ja terveyttä

13:45   Enemmän kuiva-ainetta maitoon - miten ruokinta vaikuttaa pitoisuuksiin? Seija Jaakkola, HY

14:15   Herutusajan ruokinnan onnistumisella on todella pitkät juuret, Pirkko Korhonen, ProAgria Pohjois-Savo

14:45   Keskustelu

15:00   Kahvit ja näkemiin

Ilmoittaudu täältä mukaan viimeistään 20.8.2018

Tapahtuman ajankohta: 06.09.2018 09:30 - 07.09.2018 15:00
Lähiosoite: Tiedepuisto 1
Postinumero ja -toimipaikka: 01300 Vantaa

Jaa

  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Rahat riittämään!
    Helppoutta ja onnistumisia talouden, markkina-, ja tukiriskien hallintaan.