Luonnonmukaisen tuotannon peruskurssi, Huittinen

Luonnonmukaisen tuotannon peruskurssi, Huittinen

16.01.2018 - 15.02.2018

Luonnonmukaisen tuotannon peruskurssi täyttää luonnonmukaisen tuotannon sitoumuksen koulutusvaatimuksen.

Luonnonmukaisen tuotannon peruskurssi järjestetään tammi-helmikuussa, tiistaisin 16.1.-13.2.2018 Huittisten Wanhassa Pappilassa. Kurssipäiviä on yhteensä viisi, ja kurssi täyttää luonnonmukaisen tuotannon sitoumuksen koulutusvaatimuksen. Kouluttajina toimivat ProAgria Länsi-Suomen luomuasiantuntijat Anne Johansson, Satu Näykki ja Heikki Ajosenpää.

Jos olet siirtämässä myös tilan eläintuotantoa luomuun, on lisäksi käytävä luomukotieläintuotannon kurssipäivät: tiistai 6.3 ja keskiviikko 7.3.2018.
Toinen luomuperuskurssi järjestetään Loimaalla 13.3.2018 alkaen. Lue lisää Loimaan kurssista ja ilmoittaudu täällä.

Ilmoittautuminen 8.1.2018 mennessä Anne Johanssonille tai alla olevalla lomakkeella. Tervetuloa kursseille luomua oppimaan! 


Tiistai 16.1. LUOMUTUOTANNON PERUSTEITA
9.30 Aamukahvi
9.45 Kurssin avaus, sisältö
10.00 Luomu lukuina, tilastot kertovat
10.30 Mitä luomu on – tilaesimerkki
12.00 LOUNAS
12.45 Luomuviljelyn suunnittelun perusteita – oman tilan luomusuunnitelma
tilusrakenne, viljelyskartta, tuotanto- ja varastotilat
viljelykierron, lannoituksen ja kasvinsuojelun suunnittelu
tilojen välinen yhteistyö, yhteiskoneet, urakoitsijat
14.30-15.00 Loppukeskustelu ja kotiinlähtökahvit

 
Tiistai 23.1. VILJELYKIERTO
9.30 Aamukahvi
9.45 Tuotanto- ja sitoumusehtojen vaatimukset viljelykierrolle
kasvinvuorotus, myyntikasvit, palkokasvit 
rinnakkaisviljely, siirtymävaihe
Viljelykierron merkitys luomuviljelyn onnistumisessa
typensidonta, rikkojen ja kasvitautien torjunta, ravinteet
12.00 LOUNAS
12.45 Viljelykiertojen tarkastelua – hyvät ja ”huonot” kierrot, kiertojen riskikohdat
Viljelyohjeita eri kasveille  
Oman tilan viljelykierto
14.30-15.00 Loppukeskustelu ja kotiinlähtökahvit 
 
Tiistai 30.1. MAAN KASVUKUNTO, TÄYDENNYSLANNOITUS, LISÄYSAINEISTO
9.30 Aamukahvi
9.45 Maan kasvukunnon merkitys 
Suorat menetelmät rikkojen torjunnassa 
12.00 LOUNAS
12.45 Luomulisäysaineisto, oman siemenen käyttö, lupien haku
Täydennyslannoitus luomussa 
karjanlanta, kaupalliset lannoitevalmisteet, hivenlannoitus
Oman tilan kasvinsuojelu- ja lannoitussuunnitelma
14.30-15.00 Loppukeskustelu ja kotiinlähtökahvit
 
Tiistai 6.2. LUOMUSITOUMUS JA LUOMUVALVONTA
9.30 Aamukahvi
9.45 Luomusitoumus ja luomuvalvonta, Mirella Levomäki ja Teija Rinne, Satakunnan ELY-keskus
Tukitasot (kasvin- ja eläintuotanto, avomaan vihannestuotanto)
Luomuvalvontajärjestelmään liittyminen, alkutarkastus
Luomun tuotantotarkastukset, seuraamukset ja muutoksenhaku
Muutokset tilan toiminnassa ja olosuhteissa
Toimijakohtaiset luvat
12.00 LOUNAS
12.45 Luomutilan vuosikello
Neuvo-palvelut luomutilalle
14.30-15.00 Loppukeskustelu ja kotiinlähtökahvit
 
Tiistai 13.2. LUOMUTUOTANNON TALOUS, TUOTTEIDEN MARKKINOINTI
9.30 Aamukahvi
9.45 Luomutuotannon talous, kannattavuuteen vaikuttavat asiat
12.00 LOUNAS
12.45 Luomutuotteiden myynti
tarvittavat asiakirjat, tuotteiden luomumerkinnät
varastointi, kauppakunnostus
jalostus ja alihankinta
14.30-15.00 Loppukeskustelu ja kotiinlähtökahvit
 
Tulostettava   kurssiohjelma (pdf)
Kurssimaksu
:  70 €/pv/tila + alv 24 %.
Lounas on omakustanteinen, 10 €/hlö.

Ilmoittaudu Anne Johanssonille tai alla olevalla lomakkeella viimeistään ma 8.1.2018.

Lisätiedot: Anne Johansson, anne.johansson@proagria.fi, 0400 719 413

 

Tapahtuman ajankohta: 16.01.2018 09:30 - 15.02.2018 15:00
Lähiosoite: Pappilankatu 13
Postinumero ja -toimipaikka: 32700 Huittinen
Hinta: 70 € / päivä / tila + alv 24 %
Sukunimi Etunimi
Kun ilmoitat sähköpostisi, saat siihen vahvistuksen ilmoittautumisestasi. Osoitetta käytetään tarvittaessa sähköisten tiedotteiden lähettämiseen.

Jaa

Tapahtuman henkilöt

  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Rahat riittämään!
    Helppoutta ja onnistumisia talouden, markkina-, ja tukiriskien hallintaan.