Ammattimatka Pirkanmaalle

Ammattimatka Pirkanmaalle

02.03.2020

Luomuisa Satakunta -hanke järjestää ammattimatkan Pirkanmaalle.

TERVETULOA MUKAAN AMMATTIMATKALLE PIRKANMAALLE MA 2.3.2020

 
Mukaan ovat tervetulleita kaikki toimijat ruokaketjun eri vaiheista! Retken järjestää Luomuisa Satakunta -hanke.
 
Linja-auto lähtee matkaan Eurasta ja kyytiin voi hypätä mistä vain matkan varrelta!
7.45 Lähtö Eurasta
8.15 Huittinen (Liikenneasema Härkäpakari, Risto Rytin katu 2, 32700 Huittinen)
 
9.30-12.00 Ahlman (Hallilantie 24, 33820 Tampere)
Kehittämispäällikkö Eeva Ylinen kertoo Ahlmanin toiminnasta ja palvelutarjonnasta. Ahlmanin ravintolapäällikkö Leena Pekkanen esittelee Ahlmanin oppilaitoksen ravintoloiden kehitysaskeleita Portaat Luomuun -ohjelmassa. Lisäksi tutustutaan Ahlmanin Tilapuotiin ja kahvilaan.
 
Tutustumisen jälkeen nautitaan À la carte -lounas (alkusalaatti, keitto, lämmin ruoka, jälkiruoka) Ravintola Annassa, joka on kuuluisa lähiruoasta, luomusta ja luonnon antimista! Ravintolan ruokalistalla painottuvat Ahlmanin maatilan sekä lähialueen pientuottajien raaka-aineet. Lounaan omakustannehinta on 15 €.
 
12.30-13.30 Rekolan biodynaaminen tila (Heponiementie 171, 36520 Raikku)
Omavarainen, ekologinen sekä ravinteita kierrättävä maatilakokonaisuus! Rekolassa peltoviljely, kotieläin- ja metsänhoito, kauppapuutarha, mansikanviljely ja yhteistyö asiakaspiirin kanssa muodostavat biodynaamisten periaatteiden mukaisen, yksilöllisen kokonaisuuden. Tilan toimintaa esittelevät Joona Rekola ja Henri Murto.
 
14.00-15.30 Heikkilän juustola, Pälkäne (Köökinmäentie 1, 36660 Laitikkala)
Maitotilan yhteyteen perustettu pienjuustola luopui taannoin lehmistä ja keskittyy nyt luomujuustojen tuotekehitykseen, valmistukseen ja markkinointiin. Heikkilän juustola valmistaa tuorejuustoja, kypsytettyjä juustoja sekä jogurttia ja piimää – luomuna. Yrittäjäpari Annika Heikkilä ja Pekka Moisio esittelevät tilan toimintaa ja valottavat ratkaisuaan siirtyä luomumaidon jatkojalostukseen.
 
Kotimatka samaa reittiä kuin tullessa:
Noin kello 17.00 Huittinen (Liikenneasema Härkäpakari, Risto Rytin katu 2, 32700 Huittinen)
Noin kello 17.30 Eura
 
Retki on maksuton lounasta lukuun ottamatta. Kerrothan ilmoittautuessasi mahdollisesta erityisruokavaliosta sekä mistä hyppäät kyytiin.
Mukaan mahtuu 10 ruokaketjun toimijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
 
Ilmoittautumiset 27.2.2020 mennessä ja lisätiedot:
Johanna Pihala, Pyhäjärvi-instituutti johanna.pihala@pji.fi tai 0440 344 063
Retkikuvaus myös Luomuisa Satakunta -hankkeen sivuilla.
Tapahtuman ajankohta: 02.03.2020 07:45

Jaa

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa
    Maksa verkossa, suorita sähköisesti ja hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Ajanvaraus pilotoinnissa Etelä-Pohjanmaalla
    Ajanvaraus asiantuntijoillemme on tulevaisuudessa mahdollista tehdä digitaalisesti verkossa pilotoinnin jälkeen.