Maakuntien Parhaat - valvottu tunnus takaa laadun ja kotimaisuuden

Maakuntien parhaat -merkin ylläpito ja kehittäminen on päättynyt. 

Pitkäjänteisellä laadun parantamistyöllä yritys saavuttaa tyytyväisemmät asiakkaat, paremman kannattavuuden ja kilpailukyvyn. Tee yrityksellesi laatujärjestelmä jatkuvan kehittämisen välineeksi. Anna asiantuntijoiden arvioida tuotteesi kehitysvalmiudet ja käännä tiukat vaatimukset vahvuudeksi. Kehitä itseäsi ja tuotettasi, niin yrityksesi kilpailukyky paranee ja pääset mukaan Maakuntien Parhaat -laatuyritysten joukkoon.

Maakuntien Parhaat on ProAgria Keskusten Liiton myöntämä laatumerkki. Merkkejä on myönnetty vuodesta 1993 jo lähes 400 kappaletta. Merkkiä voi hakea kotimainen matkailupalveluihin, elintarvikkeisiin tai käsitöihin erikoistunut pk-yritys. Maakuntien Parhaat on vaativin kotimaisuusmerkki, koska se edellyttää korkean kotimaisuusasteen lisäksi hyväksyttyä laatujärjestelmää sekä tuotteiden ja palveluiden hyväksyntää asiantuntijaraadeissa. Yrityksissä käy säännöllisesti ulkopuolinen arvioija todentamassa kriteerien täyttymisen.

Maakuntien Parhaat ovat:

 • valvotusti kotimaisia
  Kotimaisuusaste pääraaka-aineissa 100 % (liha, kala, maito, vilja, marjat, kasvikset) ja koko tuotteen omakustannusarvosta (työ ja raaka-aine) vähintään 80 %.
 • pienyritysten tuotteita ja palveluja, joilla on kasvot ja kotipaikka 
 • laatuun ja yritystoiminnan asiakaslähtöiseen kehittämiseen panostavia yrityksiä.

Jaa

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

 • Tilaa palvelu
  Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
 • Rahat riittämään!
  Helppoutta ja onnistumisia talouden, markkina-, ja tukiriskien hallintaan.