Kasvintuotannon hiilijalanjälki suuntaa-antavasti näkyville

Kasvintuotannon käyttöön tulee syksyllä 2019 eri viljojen hiilijalanjäljen laskenta.  Se kertoo suuntaa-antavasti, mikä merkitys viljelytekniikalla, kuten lannoituksella, maalajilla, tuotantotavoilla ja energialla on viljalajien hiilijalanjälkeen.

Biocoden laskurin antamat tiedot on tarkoitettu avaamaan keskustelua ja pohdintaa, millä asioilla on vaikutusta hiilijalanjälkeen, mitä niiden pienentämiseksi voisi konkreettisesti tehdä ja mitä merkitystä eri valinnoilla on. Lisäksi tieto antaa apuja hahmottamaan asia oman tilan tiedoilla ja oman tekemisen vaikutuksista.

Laskuri tulee täydentymään tutkimustulosten valmistuttua myös hiilen sidonnan laskemisella, jolloin saat tietoosi tuotannon hiilitaseen.

Kasvintuotanto digiloikkaa kolmella uudella arkea helpottavalla digitaalisella palvelulla

Kasvintuotanto saa kerralla kolme merkittävää digitaalista palvelua käyttöönsä. Ne helpottavat kasvitilan johtamista sekä tuovat tietoa uudella tavalla kannattavuuden ja tuottavuuden parantamiseen.

Heti käyttöönotettavissa on Bisnes+:n kasvitoimintoruudut, joiden avulla näet oman tilasi tulokset, vertailut muihin tiloihin sekä pystyt arvioimaan kasvintuotannon kannattavuutta. 

Syksyllä käyttösi tulee myös sähköinen kasvinsuojelutukinto. 

 

Jaa

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa
    Maksa verkossa, suorita sähköisesti ja hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut