KALARI 2018

Kuva: Johanna Möttönen
Satakunnan kalatalouskeskus järjesti perinteisen ammattikalastajaristeilyn 7.-8. helmikuuta 2018. Saaristomeren ja Selkämeren kaupallisille kalastajille suunnattu tiedotus- ja koulutusristeilykäytäntö aloitettiin vuonna 2003 SAMPI-projektin yhteydessä. Seminaarista on vuosien saatossa muodostunut suurin kalastajatapahtuma koko Suomessa. Tänä vuonna risteilyseminaari keräsi ennätysyleisön. Osallistujia oli 119, joista kaupallisia kalastajia 64. 


Seminaari on vakiinnuttanut paikkansa Saaristomeren ja Selkämeren alueen kaupallisten kalastajien keskuudessa hyvänä tilaisuutena kokoontua yhteen keskustelemaan ja kuulemaan ajankohtaisia asioita. Tiedotus- ja koulutusristeilyn merkittävyys tapahtumana, jossa kohtaavat tutkimus, kalastus ja siihen liittyvä viranomais- ja neuvontasektori, on ainutlaatuinen.
Linnut, hylkeet ja ihmiset kilpailevat kalansaaliista / Sture Hansson
Seminaarin ohjelmassa käsiteltiin mm. kalataloushallinnon ajankohtaisia asioita, Innovaatio-ohjelmaa ministeriön ja Luken asiantuntijoiden kanssa, kuhan kannanvaihtelua ja kokoon vaikuttavia tekijöitä sekä sokerina pohjalla seminaarin parhaaksi esitykseksi valittua Tukholman yliopiston professori Sture Hanssonin johtamaa laajaa tutkimusta, joka käsitteli lintujen, hylkeiden ja kalastuksen käyttämää kalamäärää Itämerellä. Suurimpana teemana koko seminaarin ajan esille nousi rannikkokalastuksen kriisi. 
 
Suomen ammattikalastajaliitto ry:n julkaisi aiheesta jutun:
 
Kalari 2018 -seminaarin videot:
 
 
Seminaarin esitelmiä:

 

Jaa

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa
    Maksa verkossa, suorita sähköisesti ja hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Ajanvaraus pilotoinnissa Etelä-Pohjanmaalla
    Ajanvaraus asiantuntijoillemme on tulevaisuudessa mahdollista tehdä digitaalisesti verkossa pilotoinnin jälkeen.