Johtamalla aikaa -kokonaisuus haltuun porukkavoimalla

Johtamalla aikaa -kokonaisuus haltuun porukkavoimalla

Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa on viime vuosina totuttu ratkaisemaan ongelmia ja nostattamaan tunnelmaa pienryhmissä. Mm. nurmi-, vilja- ja hiehoryhmien tulokset kertovat, että on tapahtunut myös paljon muutoksia, jotka ovat johtaneet taloudelliseen hyötyyn. Viime vuonna käynnistyivät uudentyyppiset johtamispienryhmät, joissa kiinnitetään huomio yritysten kokonaiskuvan hahmottamiseen.

Talven mittaan olemme kokoontuneet vuorotellen ryhmäläisten tiloilla ja tehneet erilaisin tyylein havaintoja aina kohdetilan valintoja analysoiden. Oleellisen löytäminen kiireessä voi olla haastavaa, ja testaamme erilaisia malleja mm. valkotaulujen käyttöön maatilayrityksen johtamisessa. Lean-työkalut ovat monipuolisesti käytössä, mutta yhtä lailla hetkeen tarttuminen on koettu tärkeäksi.

Satakuntalaiset piirsivät alkupäivissä maatilansa tärkeitä asioita paperille. Samalla ryhmän yrittäjät tulivat tutummaksi.

Kun ryhmäkoko on pieni, ollaan mielenkiintoisessa ympäristössä ja virheiden löytyminen omalta ja kaverin tilalta on juhlaa, pyörähtää moni asia eteenpäin.  Tällainen ”problem pois/problem boys” -ryhmä saisi käydä säännöllisesti meillä täräyttämässä, että mitä ihmettä sä oikein teet ja miksi -mietti eräs ryhmäläinen kokoontumisessamme.

Molemmissa ryhmissä on eri tuotantosuuntien yrittäjiä, jotta huomio keskittyy johtamisen hahmottamiseen eikä jokapäiväisen, ehkä liiankin tuttujen työvaiheiden tuijottamiseen. Kun sonnitilallinen keskittyy automaattilypsytilan hukkien metsästykseen tai maitotilallinen katselee emolehmäpihaton kulkureittejä, tulee tehtyä spontaaneja kysymyksiä. Tällöin ideatkin lentävät vapaammin ja tilasokeus todella kaikkoaa.  

Kun ryhmät etenevät, aloitetaan päivä aina aiempien kokoontumisten tilakohtaisista tekemisen toteutumisista. Moni on huomannut, että ärsyttävän dead linen yhdessä kirjaaminen vastuuhenkilöineen jäsentää toimintaa kummasti. Myös selkeä päätös tarpeellisen suunnitelman teosta johtaa muutokseen paljon nopeammin, kuin pelkkä ajatus ”tarttis tehdä tuo joskus”.  Reippaimmat ovat jo ryhmän kommenttikierroksen aikana seisoneet kännykkä kourassa ja aloittaneet yhteydenotolla sovitun toimenpiteen edistämiseksi.

Kysyin Satakunnan porukalta maanantaina tuoreeltaan, mitä järkeä tässä ryhmässä on.
-    Jokainen tilakäynti on molemminpuolinen oppimisprosessi.
-    On tullut paljon ajattelemisen aihetta ja ideoita omalle tilalle.
-    Oma idea näköjään auttaa toisen tekemistä.
-    Kun omia valintoja toteuttaa joka päivä, niihin sokaistuu. Toiset huomaavat oleellisen nopeasti.
-    Aina on hyvä lähteä pois kotoa.
-    Eri tuotantosuuntien yrittäjät huomaavat mukavan eri lailla.
-    Tämä ryhmä teettää töitä, mutta positiivisen kautta. Saa helpotusta ja nopeutettua oikeita asioita.