Siementarkastukset lähes tehtynä tältä vuodelta

Siementarkastukset ovat tältä vuodelta lähest tehtynä. ProAgria Länsi-Suomen alueella Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa oli noin 9000 ha tarkastettavaa alaa. Reippaita tarkastajia oli mukana hommassa 21 henkilöä. Välillä tietysti tuntui, ettei loppua näy pellossa... Yllä kuvassa hyvä esimerkki 30 ha ohrapellosta, mutta kyllä tämäkin vaan käveltiin.

Osalla porukasta oli joko mopo käytössä tai sitten mopoilija tuli ystävällisesti auttamaan urakassa. Tämän homman parhaimpiin puoliin kuuluu raitis ilma, rusketus hoituu sivussa eikä vaadi edes aurinkotuolia ;). Samalla saa myös hyötyliikuntaa. Keskimäärin kävelyä tuli päivittäin noin 16-18 km.

Päivä alkoi niin, että aamulla riennettiin tiloille. Tiloilla tarkistetaan ensin lohkotiedot ja täytetään pöytäkirjaa. Sen jälkeen tiedusteltiin karttoja, jonka jälkeen suunnistus tarkastettaville pelloille alkoi. Osa tilan väestä halusi kiertää mukana ja näytti kaikki pellot. Pääasiassa mentiin kuitenkin suunnistamalla karttojen avulla. Kun kaikki pellot oltiin saatu tarkastettua, palattiin tilalle. Täytettiin ja allekirjoitettiin pöytäkrijat. Sitten kotiin lepäämään ja seuraavana päivänä uudet hehtaarit!
 
Peltoja kierrettiin hyvässä sovussa ja huumori auttoi aina jaksamaan loppupäivästä. Tarkastusmallia kuvassa esittää Riia Rantala ja Liisa Koiranen.

Välillä luonnonilmiöt antoivat jännitystä, mutta pahemmin ei kuitenkaan sateiden takia kastuttu.


 
Terveiset pelloilta kertoi:

Susanna Korpilammi
Kasvintuotannon asiantuntija
p.0400 838 924
susanna.korpilammi@proagria.fi

 

Jaa

Facebook Comments Box

Lisää kirjoituksia

Muualla blogeissa